PROPELL

Vi er spesialister på samtlige 3 typer propell-kategorier; propell på aksel, propell på drev/utenbordsmotor og overflatepropell

Progress er en av Norges største propell-leverandører og leverer alt fra små utenbordspropellere til store skipspropeller. I vårt sortiment finner du kjente merkenavn som Michigan Wheel, Flexofold, Max-Prop, Rolla, Ballistic med fler. Vi har et stort lager i Oslo for standardmodeller som vi selger gjennom forhandlere over hele kysten. I tillegg leverer vi spesialtilpassede løsninger der dette er ønskelig.

Vi får ofte spørsmål om hvor fort en båt er forventet å gå. Dette er svært vanskelig å si, fordi det er så mange faktorer som påvirker dette. Som en av landets ledende leverandører av propellere disponerer vi selvfølgelig det nødvendige utstyret for å kunne hjelpe våre kunder. Foruten 4 forskjellige databaserte kalkulasjonsprogrammer har vi også utstyr for dynamisk avbalansering av propellere. I tillegg har vi måleutstyr for måle nøyaktigheten av nye og brukte propellere.

Med utgangspunkt i de beregningsprogrammer som anvendes ved beregning av propellere til lystbåter har vi imidlertid prøvd å lage et diagram som viser antatt båtfart slik at båteieren kan få en antydning om hvilken fart man bør kunne oppnå. Beregningene er basert på en planende båt med tilstrekkelig løft akterut og uten kjøl. Fartsberegningene i halvplaningsområdet er derfor relativt unøyaktige. Videre har man lagt til grunn en såkalt «hard-chine» båt hvilket vil si en båt med markert knekk mellom bunn og side.

OBS! Vi påtar oss intet ansvar for de oppgitte verdiene, som kun må ansees å være en fartsantydning.

      Last ned brosjyrer