PROPELL

ROLLA overflatepropell

Twin Disc kjøpte i 2004 ROLLA fabrikken for å bedre tilbudet rundt Arneson overflate-drev / overflatepropell. Progress Ingeniørfirma har derfor gleden av å representere nok et produkt på fremdriftsmarkedet. Rolla har spesialisert seg på, og er i dag verdens ledende produsent av propeller til overflatedrev. Rolla ble stiftet av Philip M. Rolla i 1963, som selv har designet brorparten av propellene. I dag leverer Rolla propeller opp til 2 meter i diameter.

Testing og utvikling av propellere
Rolla har i over 40 år arbeidet med, testet og utviklet “High-speed” propellere. Troen på egne kunnskaper, tester, studier og påfølgende modifikasjoner gjorde sitt til at Rolla stadig satte nye rekorder og utviklet propellteknologien med rekordfart. Opprinnelig startet de opp med 2-bladede “cleaver-propellere”, og etter hvert som utviklingen har gått fremover lager de nå helt opp til 7-bladede propellere. Bilde over viser en overflate kavitasjonstest, ved Technische Universität Berlin, av en High-speed Rolla propell som er 40% nedsunket i vann.

 

Design
Alle propellene designes og lages av Rolla, og for alle applikasjoner Rolla designer, lager de en egen form. Alle Rollas propeller er designet til å tilfredstille klassifiseringsselskap slik som DNV, Lloyds, ABS RINA osv. Ønskes klassifisering må dette imidlertid bestilles før produksjon, da dette ikke kan gjøres i ettertid. Propellene er dynamisk avbalanserte i henhold til “S”-klassen av ISO 484/2 standard. En CMM (Computer measure machine) rapport kan leveres for alle propellene på forespørsel.

      Last ned brosjyrer og les mer om overflatepropell.