VANNJET

MECS er Hamiltons elektroniske kontroll designet for de største vannjetaggregatene

MODULAR ELECTRONIC CONTROL SYSTEM
Systemet er datakonfigurert og tar seg av manøvrering, samt kontroll av motor og girboks. MECS består av en rekke moduler som kan settes sammen for å dekke ulike krav, kan konfigureres til de fleste elektroniske kontrollsystemene, er DNV-SERTIFISERT og i tillegg er det kompatibelt opp til DP3. Kontrollsystemet er tilgjengelig fra HJ364 til HT1000 og kan konfigureres for installasjoner opp til seks vannjetaggregater.

Bruk
MECS er et intelligent system hvor styring, reversering og motor følger bevegelsene til ratt, hendler og joystick og en eventuell manøvreringsmodul. All data overføres via et digitalt nettverk og er derfor tilgjengelig fra alle styreposisjoner og kontrollstasjoner.

Backup
MECS leveres med en uavhengig backup-krets. Hvis den normale kontrollen skulle svikte, vil du fremdeles ha full kontroll over systemet fra din styreposisjon. Backupsystemet kjøres fra kontrollpanelet, som i tillegg indikerer motorstatus og vannjetens posisjon. Skulle det være et fullstendig kabelbrudd mellom motorrom og styreposisjonene, har man også mulighet til å kjøre vannjetaggregatene fra kontrollboksen JJB (Jet Junction Box) som er lokalisert i motorrommet, eller i siste ledd mekanisk på jettene.

Oppstart
Oppkoblingen gjøres på en enkel måte med ferdige «plug and play»-kabler. En egen motorkontrollboks (ECM) sørger for kommunikasjon til gir og motor. Konfigureringen gjøres på stedet etter en enkel meny i vannjetaggregatets kontrollboks (JCM). Det betyr at du ikke trenger en godkjent servicemann med en spesialtilkobling for å foreta enkle justeringer, skifte kontrollboklser etc.

I tillegg til det elektroniske systemet består også MECS av et komplett hydraulisk system bestående av Jet Hydraulic System (JHPU) og Jet Junction Box (JJB). Kombinasjonen av disse systemene sikrer en optimal manøvrering i alle situasjoner. Systemet gir også tilbakemeldinger om vannjetens posisjon, oljetrykk, temperaturer og lignende.

Når kan du bruke MECS?
Dersom det er ønskelig kan du også bruke MECS på install-asjoner med forskjellige størrelser av vannjetaggregater. En senterjet kan eksempelvis være forskjellig fra de andre vannjetene.

I TILLEGG TIL STANDARDMODULENE KAN MAN OGSÅ FÅ EN MANØVRERINGSJOYSTICK OG/ELLER FJERNKONTROLL FOR ENKEL MANØVRERING I HAVN.

Moduler
I en MECS installasjon inngår en Jettmodul (JCM), en motormodul (ECM), og en Power og Interlock modul (PIM) pr jett. For hver kontrollstasjon man ønsker trenger man ett kontrollpanel (CPM)pr jett, dvs at har man 4 jetter så får man 4 stk CPM. CPM’en gir deg oversikt over jettens posisjon, kobløer inn og ut gir, gir deg feilmeldinger osv.Pr sett av CPM’er kobler man da opp de kontrollmoduler man ønsker. Tilgjengelige kontrollmoduler er: Rattmodul, Separerte hendler (Dvs reversering på ett sett, gass på ett sett), Kombinerte hendler Dvs reverserings kontroll og gass i samme sett hendler), Styre joystick (Kun styring styrbord/babord), Manøverings Joystick (Full kontroll 3 veis joystick med sidveisforsyvning, rotasjon osv i en bevegelse), Fjernkontroll og Autopilot interface (API).

Komponenter

 

   Last ned brosjyre         Last ned brosjyre