EKSOS

Halyard belger og bend – overganger – gjennomføringer

Halyard kan levere en rekke belger og bend i ulike vinkler og overganger mellom dimensjoner som letter arbeidet med legging og tilpassing av eksosrør i båten. Tilgjengelige diametre er fra 38mm opp til 300mm (1-1/2” opp til 12”). Bendene er laget i spunnet GRP, og har meget stor styrke. De vil heller ikke bli utsatt for korrosjon som man spesielt finner i sveisene på syrefaste bend. De har også langt bedre termisk motstandsevne enn plastikkbend. Bendene leveres i 3 vinkler, 45°, 90° og 180° (svanehals).

 

Fleksible eksosslanger
Fleksible eksoslanger hindrer at vibrasjoner fra ekosanlegg blir overført til skroget, samt at problemer som oppstår p.g.a varmeutvidelse i anlegget. Halyards fleksible eksosslanger i silikon eller nitril motstår høye temperaturer og vibrasjoner. Silikonslangene tåler varme på opptil 180grader, mens nitrilslangene tåler opptil 100grader.

 

Fleksible belger og bend
Flexible belger hindrer at vibrasjoner fra ekosanlegget blir overført til skroget, samt at problemer som oppstår p.g.a varmeutvidelse i anlegget. Halyrds silikonbelger kan leveres med flere grader av fleksibilitet, i ulike bend og som rette slanger. Spesialutførelse kan lages på forespørsel.Halyards silikonbelger motstår høye temperaturer og vibrasjoner. Belgene leveres som rette overganger, 45o og 90o bend i nitril og silikon. Silikonbelgene tåler varme på opptil 180grader, mens Nitrilbelgene tåler opptil 100grader

 

Skroggjennomføringer
Halyards skroggjennomføringer leveres i rustfritt stål med integrert eksosklaff. De er tilgjengelige for slangediametre opp til 305mm. Selve gjennomføringen er utformet slik at den beskytter ekesosklaffen mot slag. Klaffen er i NBR nitril gummi opp til 5”, i rustfritt stål for større diametre.

 

Eksosklaffer
Hindrer at vann skvulper inn og ut, men erstatter ikke vannlås.
Leveres for 3”, 4” og 6” stuss.

 

 

 

 

Tekniske data overganger og bend

 

Tekniske data gjennomføringer og belger

 

  Last ned brosjyre om Halyard belger og bend