PROPELL

Michigan innenbords propell får du i et stort utvalg: Fra små snekker og opp til store skip.

Den mest populære Michigan innenbords propell er den 3-bladede Dyna Jet med 52 eller 55% bladareale og den 4 bladede Dyna-Quad propellen med 69% bladareale som du finner i “Michigan Original” serien. Modellene har en stille gange samtidig som de er effektive. Generelt sett kan man si at en 3-blader er mer effektiv, men den bråker også mer. Derfor velger de fleste, spesielt på raskere båter, en 4-bladet modell. Velger du en mer skewet propell vil den være roligere, men ikke nødvendigvis gi deg mer fart. Velger du derimot en propell med større bladareal kan du oppnå fartsøkning. Mange tror at det er skew’en i bladene som gir en økt fart, men det er en kombinasjon av mange faktorer.

 

I tillegg til mange lystbåtpropeller leverer Michigan også en rekke innenbords propeller til yrkesbruk. På de neste sidene ser du en liste over de vanligste av disse. Machine Pich (MP) og Workhorse (WH) er noen av de mest populære propellene Michigan lager, og er som de fleste av arbeidspropellene spesielt beregnet på båter med fart under 15 knop. Propellene leveres i bronse, nibral eller rustfritt stål, og kan om ønskelig leveres med ekstra tykke blader. Maxima (MAX) er en presisjonspropell som hovedsakelig er beregnet for større båter. Med de brede bladene er det lagt vekt på å oppnå maksimal skyvekraft. Maxima-propellen er også konstruert med tanke på høye belastninger, og passer derfor også godt til lystbåter med store motorer. Trawler (TRAW) er som navnet sier beregnet for større saktegående deplasementsbåter, og gir god driftsøkonomi.TRAWLER er spesialdesignet for å kunne opprettholde diameteren til en 3-bladet propell, samtidig som du har presisjonen og roen til en fireblader. Kaplan (KAP) er spesialdesignet for hardtarbeidende båter som tauebåter etc., hvor propellen sitter i en dyse under båten. Ved å bruke denne metoden øker man skyvekraften betraktelig.

Modeller Michigan Original


I tillegg til nevnte propellmodeller har vi et bredt utvalg av andre modeller. Ta kontakt for detaljer om Michigan innenbords propell.

      Last ned brosjyrer