ANNET MARINE

PSS-akseltetning

Akseltetningen fra PSS er en kjeramisk tetning. Tetningen oppstår ved at de glatte overflatene i den roterende rustfrie kragen og den stasjonære karbonhylsen som er festet med en fjærende gummibelg presses mot hverandre. Gummibelgen festes med doble klemmer til akselhylsen, og karbonhylsen på belgens fremside (NB! flere diametere for hylsetilpasning tilgjengelig). Stålkragen tres nedover akslen mot karbonhylsen. Stålkragen presses så hardt mot karbontetningen slik at gummibelgen presses sammen og fungerer som en fjær. Stålkragen festes med settskruer og fjæringen sørger for å oppretholde kontakt mellom karbonflaten og stålkragen. I den rustfrie stålkragen er det frest ut to spor til O-ring-tetning mot akslen. Disse o-ringene roterer med akslen og er derfor ikke utsatt for slitasje. Gummibelgen vil også kompensere for eventuelle motorbevegelser eller thrust fra propellen. Karbonhylsen har en litt større innvendig diameter enn akslen. Dette er gjort for å gi en fleksibilitet og for å kompensere mot eventuell vibrasjoner, skjevheter i systemet etc.

 

Fordeler:
Enkel montering
Den fleksible belgen moteres rundt hylserør, rotoren presses mot den keramiske fasen og belgen presses sammen før rotoren låses med settskruer.

Ingen daglige vedlikeholdsrutiner
Systemet er ikke avhengig av andre komponenter som feks fett eller olje, og trenger derfor ikke å ettersmøres slik andre systemer krever.

Ingen lekkasjer
Systemet lekker ikke vann inn i båten og vil derfor hindre unødig utpumping av bunnvann som følge av lekkasje fra akseltetningen.

Lave vedlikeholdskostnader
Ompakking av pakkbokser eller utskifting av simmerringer er ikke nødvendig

Reduserte kostnader
Hindrer slitasje på akslen der akseltetning eller simmerring slites mot akslen

Karbonet opptrer som isolator mellom hylserør og aksel, og hindrer demed korrosjon.

Sertifisert
Tetningen er sertifisert av ABS

To serier
PSS leveres i to serier, en fra 25 til 95mm og en fra 100 til 150mm. Hovedforskjellen ligger i at den større serien forsterkes med kraftigere belg og ekstra sikring av stålkragen.

PSS PRO Ø100-Ø150mm
PSS PRO er en forsterket utgave av akseltetningen med forsterket belg, ekstra låsering og beskyttelsesringer i stål som omkranser ringen.

Montering
PSS keramisk akseltetning monteres både i nye og eksisterende installasjoner. Belgen leveres for flere hylsedimensjoner pr akseldiameter. Dette gjør det mulig å tilpasse de fleste installasjoner på markedet. Selve installasjonen er enkel. For deplasementsbåter installeres en lufteslage ca 60cm over vannlinjen for å fjerne luft i systemet. For planende båter må man i tillegg installere en vanntilslutning for å sikre vanntilgang i tetningen, feks ved bruk av T-kittet. For tilgjengelige dimensjoner se vår prisliste.

Tilbehør
T-Kit
PSS tilbyr som tilbehør et T-kit for å koble seg inn på vanntilførslen. Kittet består av slange, T-stykke og slangeklemmer.
Eksempler på steder å koble seg inn på vanntilførslen kan være mellom vannpumpen og oljekjøler.

Service kit
PSS keramisk tetning har meget lang levetid, men vi anbefaler at belg og o-ringer skiftes med ca 6 års mellomrom. Til dette leverer vi et service kit bestående av slangeklemmer, belg og O-ringer. Ta kontakt for informasjon.

SRC Akselsikring
Akselsikringen er designet for å hindre at akslen sklir ut hvis den løsner fra girflensen. Sikringen kan benyttes ved de fleste typer akseltetninger og fungerer både på propellaksel og roraksel. Det splittede designet sikrer maksimal holdekraft aksialt samtidig som den er enkel å montere, selv på eksisterende installasjoner. Sikringen kan monteres mens båten er i vannet. Tilgjengelige størrelser fra 25-80mm.

Sertifikater
PSS akseltetninger er godkjent av BV, ABS og Rina. Ta kontakt for verifisering av godkjennelse til ditt prosjekt.

Målskisse PSS Akseltetninger

Andre størrelser på forespørsel

 

Type A og Type B

 

Nødtetning

Hylseflens med sikkerhetstetning
For enklere service og økt sikkerhet har PSS utviklet en sikkerhetshylse for montering sammen med PSSakseltetninger. Innebygd i flensen sitter en oppblåsbar belg som når den blir fylt med luft låser akslen og sikrer mot eventuelle lekkasjer. Belgen er ikke ment til å kjøre med, men fungerer som en nødfunksjon ved havari eller når man har service på tetningen og ikke ønsker å ta båten ut av vannet for at dette skal kunne gjennomføres. Leveres i standardutgaver fra Ø60 til Ø160mm aksel. Spesialutgaver etter tegning.

Akseltetning i gummi

Fettsmurt akseltetning for enkel montering
Enkel og kompakt akseltetning produsert i gummi beregnet for seilbåter eller mindre saktegående motorbåter. Tetningen leveres med eller uten mulighet til vanntilførsel.

Metriske

Imperial/Tommestørrelser

Med vanntilførsel, anbefalt for båter over 7 knop, eller høy rotasjonshastighet på aksel.

 

Uten vanntilførsel, anbefalt for båter under 7 knop.

I tillegg til PSS-tetningene fører vi en serie andre tetninger. Last ned vår brosjyre for akselutstyr for mer detaljer.

   Last ned brosjyre