VANNJET

HAMILTON HJ og HM-serie vannjetaggregater er konstruert for fremdrift av kommersielle fartøyer.

De vanligste bruksområdene er i båter med en lengde opp til 60 meter, og effekter opp til 3000 kW..

Konstruksjon og tilvirkning
Alle vannjetaggregatene er konstruert og produsert i henhold til kravene fra ledende klassifikasjonsselskaper. Som et ledd i Hamiltons «Total Quality Management Program» er alle kritiske deler egenprodusert av fagfolk med lang erfaring hos Hamilton. Alle materialer som brukes i vannjetaggregatene er velkjent for sin styrke og korrosjonsbestandighet, eksempelvis LM6 aluminium SAF2205 og CF8M syrefast stål. Det integrerte JHPU kontrollsystemet settes opp og testes før vannjeten forlater fabrikken. Til alle jettene over HJ274 leveres det elektroniske kontrollsystemer – henholdsvis MECS og BLUEARROW.

Anvendelse
Hamiltons HJ-serie benyttes ved effekter opp til 1000 kW, mens HM-serien er beregnet for installasjon i større fartøyer med lengde på opp til 60 meter og motoreffekter opp til 3000 kW per vannjetaggregat. Den spesielle «mixed flow»-pumpen, som kombinerer aksial- og radialvannstrøm, gjør at en får en meget høy virkningsgrad. Hamilton vannjetaggregater er designet for kommersielt bruk, har høye kavitasjonsgrenser og minimale vedlikeholdsutgifter sammenlignet med andre produsenter og konvensjonelle fremdriftssystemer. I tillegg vil en i de fleste tilfellene oppnå en bedre virkningsgrad i fartsområder over 25 knop.

Service
Hamilton har et verdensomfattende servicenettverk. I tillegg til hovedkontoret på New Zealand, har Hamilton regionale kontorer i London, Singapore og Seattle, samt forhandlere i mer enn 60 land. Fabrikktrente serviceteknikere er til enhver tid tilgjengelig hvor enn i verden det måtte være.

   Last ned brosjyre