VANNJET

VANNJET UTEN KOMPROMISSER

HTX-SERIEN: NESTE GENERASJON HAMILTON VANNJET.

Denne banebrytende serien er et resultat av vår erfaring fra mer enn 60 0000 jettinstallasjoner i fartøy over hele verden de siste syv tiårene.

Alle våre HTX-jeter har ny hydrodynamikk og avanserte materialer for omdefinert ytelse, forbedret holdbarhet og enda enklere installasjon.

HTX vannjet utfører bedre over hele linjen. Med HTX er det ingen grunn til å inngå kompromisser.

YTELSE

Det har alltid vært vår visjon å designe vannjeter som leverer best mulig høyhastighetseffektivitet samtidig som de yter enestående i lave hastigheter. HTX-serien leverer akkurat det, med store forbedringer i begge ender av hastighetsområdet:

Høy hastighet

HTX-serien leverer mellom 5 % og 7 % mer skyvekraft ved høyere hastigheter. HTX-jet er også i stand til å oppnå hastigheter over 55 knop når de matches med passende motorer og skrogdesign. Alle våre vannjeter benytter lavtapsstyresystemer som sparer drivstoff ved kursheving og minimerer hastighetstap under krappe svinger.

Lav hastighet

HTX-serien har helt ny kavitasjonsbestandig inntaks- og pumpedesign. Disse leverer opptil 40 % mer bollard og større skyvekraft enn noen annen vannjet på markedet. Dette forbedrer manøvreringsrespons, posisjoneringsevne og fartøyets akselerasjon.

HOLDBARHET

Våre produkter jobber like hardt som fartøyene de driver.

Korrosjonsbestandig

Gjennom nøye materialvalg, raffinert anodeoppsett og optimaliserte overflatebehandling har vi oppnådd opptil 10 ganger større korrosjonsbestandighet i utfordrende forhold, som for eksemepl brakkvann.

For å forbedre servicenivået har vi forlenget den interne anodens levetid til to år, noe som betyr at arbeidet enkelt kan planlegges sammen med annet vedlikehold.

Lav slitasje på styring

HTX-vannjetene har de aller nyeste og forbedrede styresystemene på markedet. De leverer høy presisjon, minimerer ytelsestap i svinger og belaster minimalt i hele linjen.

Forbedret hydraulisk tetning

Optimalisert design av tetninger forhindrer forurensning både ut i havet og inn i systemet. Det fullt integrerte hydraulikksystemet og dets komponenter er designet for å være isolert inne i båten for maksimal beskyttelse.

INSTALLASJON

HTX har et ultrakompakt fotavtrykk, smal jetavstand, lavprofil og lett design.

Installasjon

Den kompakte størrelsen på  HTX-serien betyr at de kan installeres sent i byggingen, noe som reduserer de totale installasjonskostnadene for fartøyet.

Den fullt integrerte hydraulikken og kontrollenhetene er plasseffektivt og forenkler integrasjonen i enhver plattform.

Drivlinjekompatibilitet

HamiltonJet har vurdert elektrisk og hybriddrift fra begynnelsen. Dysene er kompatible med alle de store produsentene av elektriske motorer. I tillegg er LTX kompatibel med et variert utvalg av dieselmotorer fra globale produsenter. Vårt brede utvalg avimpellere gjør utvalget på motorer og girkasser uendlig. I noen tilfeller kan også direktedrift gi effektivitetsforbedringer og kostnadsreduksjon.

Elektronik Kontroll

LTX er designet for AVX og AVXexpress, våre nyeste kontrollsystemer.

HTX- Neste generasjon fordeler

Forbedret hydraulisk tetning
Forhindrer skader på kontaminering og forlenger levetiden til tetningspakken

Nytt hydrodynamisk design
Vår nylig optimaliserte mixed flow-design øker effektiviteten ved lav til middels hastighet for hastigheter på opptil 55knop. Dette gir større skyvkraft for bedre posisjonering, manøvrerbarhet og akselerasjon.

Nytt inntaksdesign
De nye aerofoilformede risten forbedrer den generelle vannjeteffektiviteten.

Raffinert anodeoppsett
Forlenger produktets levetid og gjør det mulig å planlegge vedlikeholdet bedre.

Direkte drift
Mindre modeller, som LTX36, kan drives direkte av elektriske motorer eller dieselmotorer. Dette reduserer kostnader, vekt og forbedrer effektiviteten.

Forbedrede styresystemer
Mer presis manøvrering, minimert ytelsestap i svinger og lavere belastning på hele styresystemet.

Jevn vannstrøm
Spesialdesignede kapper dekker innvendige anoder for å forbedre vannstrømseffektiviteten i jetten.

STUDIE

Workboat Kystverket 1000

Kjelmøy er en rask, stiv og spesialutviklet arbeidsbåt. Den er bygget av Maritime Partner og er designet i samarbeid med Kystverket.

Denne allsidige offshore-arbeidsbåten har tre besetningsmedlemmer og drives av en enkelt HamiltonJet HTX30.

En konservativ fartsprognose for dette fartøyet med HTX30 var 30 knop ved 600 hk, men det oppnådde faktisk  36 knop på denne kraften. Toppfarten på 650 hk var 38 knop, godt over kundens forventninger.

Spesifikasjon:

Service: Workboat  Location: Norway

Length: 10.3 metres

Builder: Maritime Partners/ Norwegian Coastal Authority 

Owner: Kystverket

HamiltonJet: HTX30 waterjet

PRODUKTSTØTTE I VERDENSKLASSE

Vi har mer enn 70 år i bransjen som pioner og markedsleder innen vannjet og kontrollsystem.

Vår brukerstøtte og tilgjengelighet av deler er virkelig klasseledende. Med et globalt nettverk av regionale kontorer og over 50 utnevnte distributører, er hjelpen alltid tilgjengelig. Uansett hvor du er, i det usannsynlige tilfellet av et problem, minimeres nedetiden.

Vi forplikter brukerstøtte og deler i minst 20 års etter slutten av modellens serieproduksjonen*

*Dette gjelder alle HamiltonJet-produkter i serieproduksjon og perioden kan forlenges lenger hvis et bestemt prosjekt krever det. Utover dette punktet forsøker vi fortsatt å holde deg i gang der det er mulig.

JOBB MED OSS

I løpet av tiår har vi blitt betrodde partnere for båtbyggere, marinearkitekter og marineoperatører over hele verden. De forteller vår historie bedre enn vi gjør, så hvis du vil ha noen referanser, vennligst ta kontakt.

Vårt nettverk er globalt. Uansett hvor du er, finner du erfarne distributører støttet av vårt eget regionale kontorpersonale for å hjelpe deg med prosjektet ditt. Vi veileder deg gjennom prosessen og kan levere enkle eller komplekse prosjekter.

Vår markedserfaring er omfattende. Den dekker offshore, pilot, redning, brann, militær, patrulje, vindpark, hurtigbåt, fiske, akvakultur og fritidsapplikasjoner.