VANNJET

HAMILTON LTX SERIES:

TEKNOLOGI INSPIRERT AV MODER JORD

Vi presenterer LTX vannjet. En ny serie jetter med fokus på lavhastighetseffektivitet, lav vekt og minimale byggemål. Med en større dyse, lavere inngangsenergi, lavere jethastighet og lette struktur, har den fremdeles likhetene fra de andre Hamilton-seriene. LTX er den første vannjeten som konkurrerer med ytelsen, energieffektiviteten og skyvkraften til de aller beste propellsystemene ved lave til middels hastigheter (0-30 knop).

Dette er en game-changer.

EN NY RETNING

Klimaet endrer seg, og det samme gjør prioriteringene til kundene våre. Operatørene ønsker å redusere sin påvirkning på miljøet og redusere energikostnadene, samtidig som de maksimerer effektiviteten. Noen vil oppnå dette ved å operere med lavere hastigheter, mens andre vender seg til elektrifisering av drivlinjen i stedet for å fortsette å stole på fossile brensler.

Enten operatørene søker å optimalisere hele virksomheten eller bare oppnå trinnvise fordeler ved manøvrering, docking og transitt, er fremdriftseffektiviteten nøkkelen.

EN NY TANKE

Vannjet har alltid vært det mest effektive valget for å gå fort over vannet. Fraværet av objekter som stikker under skroget og vår svært optimaliserte pumpegeometri har gjort det mulig for HamiltonJet-kunder å spare drivstoff i generasjoner. Men ikke alle ønsker å gå fort.

Derfor satte vi oss som mål å produsere det mest effektive fremdriftssystemet på markedet for applikasjoner med lav til middels hastighet, og vi så til moder jord for inspirasjon. Ved bruk v minimal kraft   og med en vannstråle med lav hastighet, bruker glassmaneten langt mindre energi enn noe annet svømmende dyr. De oppnår dette med en dyse med stor diameter, et lett karosseri og en pumpedesign som har utviklet seg over millioner av år. De er virkelig et vidunder av effektivitet.

Vi presenterer LTX vannjet. Den er lavhastighetseffektiv, lett og slank. Med sin store dyse, lavere inngangsenergi, lavere jethastighet og lette struktur, etterligner den sin naturlige fetter. LTX er den første vannjeten som konkurrerer med ytelsen, energieffektiviteten og pullertkraften til de aller beste propellsystemene ved lave til middels hastigheter (0-30 knop). Dette er en game changer. Kunder kan ikke bare nyte best fartøyeffektivitet, men også alle fordelene med en vannjet. Å bevege seg saktere har aldri vært mer tiltalende.

Høy effektivitet

LTX-serien er svært effektiv i applikasjoner med lav til middels hastighet fra 0-30 knop. Den kompakte designen betyr at en jet med større diameter kan monteres i smale skrog, mens lavere inngangskraft gjør det mulig å bygge den lett og kjøre til en lavere kostnad.

Høy skyvkraft

LTX-jetfly leverer opptil 40 % mer bollard pull og større skyvekraft enn noen andre vannjet på markedet. Det beste skyvkretene i klassen forbedrer manøvreringsresponsen, posisjonsholdeevnen og akselerasjonen.

Uovertruffen manøvrerbarhet

Alle jettene fra HamiltonJet bruker styresystemer med lavt tap som sparer drivstoff ved kursendring og minimerer hastighetstap under krappere svinger. Manøvrering i lav hastighet er også supereffektivt på grunn av styre- og reverssystemets vektoriseringsevne.

Sikkerhet og grunt vann

På grunn av jettens design og en innvendig impeller, kan jettene operere på grunt vann. Uten en roterende propell som stikker ned i vannet bedrer man også sikkerheten til  de som er under overflaten som for eksempel dykkere.

HOLDBARHET

Våre produkter jobber like hardt som fartøyene de driver.

Korrosjonsbestandig

Gjennom nøye materialvalg, raffinert anodeoppsett og optimaliserte overflatebehandling har vi oppnådd opptil 10 ganger større korrosjonsbestandighet i utfordrende forhold, som for eksemepl brakkvann. For å forbedre servicenivået har vi forlenget den interne anodens levetid til to år, noe som betyr at arbeidet enkelt kan planlegges sammen med annet vedlikehold.

Lav slitasje på styring

LTX-vannjetene har de aller nyeste og forbedrede styresystemene på markedet. De leverer høy presisjon, minimerer ytelsestap i svinger og belaster minimalt i hele linjen.

Forbedret hydraulisk tetning

Optimalisert design av tetninger forhindrer forurensning både ut i havet og inn i systemet. Det fullt integrerte hydraulikksystemet og dets komponenter er designet for å være isolert inne i båten for maksimal beskyttelse.

INSTALLASJON

LTX har et ultrakompakt fotavtrykk, smal jetavstand, lavprofil og lett design.

Installasjon

Den kompakte størrelsen på  LTX-serien betyr at de kan installeres sent i byggingen, noe som reduserer de totale installasjonskostnadene for fartøyet.

Den fullt integrerte hydraulikken og kontrollenhetene er plasseffektivt og forenkler integrasjonen i enhver plattform.

Drivlinjekompatibilitet

HamiltonJet har vurdert elektrisk og hybriddrift fra begynnelsen. Dysene er kompatible med alle de store produsentene av elektriske motorer. I tillegg er LTX kompatibel med et variert utvalg av dieselmotorer fra globale produsenter. Vårt brede utvalg avimpellere gjør utvalget på motorer og girkasser uendlig. I noen tilfeller kan også direktedrift gi effektivitetsforbedringer og kostnadsreduksjon.

 

Electronic Controls

LTX er designet for AVX og AVXexpress, våre nyeste kontrollsystemer.

LTX-fordeler

Forbedret hydraulisk tetning Forhindrer skader på kontaminering og forlenger levetiden til tetningspakken

Nytt hydrodynamisk design Vår nylig optimaliserte mixed flow-design øker effektiviteten ved lav til middels hastighet for hastigheter på opptil 30 knop. Dette gir større skyvkraft for bedre posisjonering, manøvrerbarhet og akselerasjon.

Raffinert anodeoppsett Forlenger produktets levetid og gjør det mulig å planlegge vedlikeholdet bedre.

Direkte drift Mindre modeller, som LTX36, kan drives direkte av elektriske motorer eller dieselmotorer. Dette reduserer kostnader, vekt og forbedrer effektiviteten.

Forbedrede styresystemer Mer presis manøvrering, minimert ytelsestap i svinger og lavere belastning på hele styresystemet.

Jevn vannstrøm Spesialdesignede kapper dekker innvendige anoder for å forbedre vannstrømseffektiviteten i jetten.

CASE STUDY Ferge

EV Maritime elektrisk ferge

EV Maritimes stillegående elektriske ferge med toppfart på 25 knop er bygget i karbonfiber, designet for moderne, smart bypendling. Den kjører batterielektrisk på korte overfarter med raske landlademuligheter og er bygget med quad LTX36 jetfly og kontroller fra HamiltonJet. EVM200-comuteren, som skal lanseres i 2024, er selve arbeidshesten i et pendlerfergenettverk for hurtigferger. Den er konstruert for å flytte mange mennesker raskt og trygt i et moderne, vennlig og komfortabelt miljø.


FARTØY SPESIFIKASJON

Service: Elektriske ferger

Sted: New Zealand

Lengde: 24 meter

Designer og integrator: EV Maritime

Verft: McMullen & Wing

Eier: Auckland Transport

Fremdrift: 4 x LTX36, AVX-kontroller, 100% batterielektrisk

 
Green City Ferger, Elektrisk ferge

Denne 24m nullutslipps pendlerhurtigfergen, med hydrofoil-teknologi, kjører på batterier eller hydrogen og blir spesielt designet og bygget for pendlere på urbane vannveier.

Beluga24 skal etter planen ut på vannet i 2024, og er den mest energieffektive og teknisk avanserte fergen av sitt slag.  Den leveres med to utslippsfrie alternativer: batterielektrisk for korte reiser; hydrogenbrenselcelle for lange reiser. Dette fartøyet bruker den nyeste LTX36 jet og styrer design fra HamiltonJet.

VESSEL SPESIFIKASJONER

Service: Ferge 

Sted: Stockholm, 

New York og San Francisco.

 Lengde: 24m

Designer: Technikraft

Byggherre: Green City Ferries

Eier: Green City Ferries

Fremdrift: 4 x LTX36, AVX-kontroller, 100% batterielektrisk

PRODUKTSTØTTE I VERDENSKLASSE

Vi har mer enn 70 år i bransjen som pioner og markedsleder innen vannjet og kontrollsystem.

Vår brukerstøtte og tilgjengelighet av deler er virkelig klasseledende. Med et globalt nettverk av regionale kontorer og over 50 utnevnte distributører, er hjelpen alltid tilgjengelig. Uansett hvor du er, i det usannsynlige tilfellet av et problem, minimeres nedetiden.

Vi forplikter brukerstøtte og deler i minst 20 års etter slutten av modellens serieproduksjonen*

*Dette gjelder alle HamiltonJet-produkter i serieproduksjon og perioden kan forlenges lenger hvis et bestemt prosjekt krever det. Utover dette punktet forsøker vi fortsatt å holde deg i gang der det er mulig.

JOBB MED OSS

I løpet av tiår har vi blitt betrodde partnere for båtbyggere, marinearkitekter og marineoperatører over hele verden. De forteller vår historie bedre enn vi gjør, så hvis du vil ha noen referanser, vennligst ta kontakt.

Vårt nettverk er globalt. Uansett hvor du er, finner du erfarne distributører støttet av vårt eget regionale kontorpersonale for å hjelpe deg med prosjektet ditt. Vi veileder deg gjennom prosessen og kan levere enkle eller komplekse prosjekter.

Vår markedserfaring er omfattende. Den dekker offshore, pilot, redning, brann, militær, patrulje, vindpark, hurtigbåt, fiske, akvakultur og fritidsapplikasjoner.